Luxe vakantiehuis Zweden

Luxe vakantiehuis Zweden

Vanuit een luxe vakantiehuis in Zweden heb je alle rust en ruimte om dit schitterende land te ontdekken. Dit land biedt veel prachtige natuur en indrukwekkende uitzichten. Ga op pad en ervaar natuurwonderen als het noorderlicht en de middernachtzon. ’s Avonds kun je bijkomen in jouw luxe vakantiehuis waar je geniet van al het luxe en comfort dat je tijdens jouw vakantie verdient. Je zult je hier geen moment vervelen!

Zweden staat bekend om zijn ongerepte natuurgebieden. Met name in het midden en noorden van het land en in het berggebied aan de grens met Noorwegen vind je hier grote oppervlakten aan ongerepte natuur. In het noorden van het land vind je vooral naaldbossen die in het uiterst noorden overgaan in toendra met weinig boomgroei. Richting het zuiden groeien juist weer meer loofbossen met onder andere berken, eiken en beuken. De natuur in Zweden is te vergelijken met de natuur in Midden- en West-Europa. Zweden staat niet alleen bekend om de hoeveelheid verschillende boomsoorten die hier groeien, maar ook om de grote hoeveelheid bloemsoorten die hier te vinden zijn. Vooral het eiland Visby is een prachtige bestemming voor iedereen die van bloemen houdt. Vaak staat het hier tot in de winter toe vol met rozen, dit levert zeker een uniek plaatje op. Dit zonnige eiland wordt omringt met een stadsmuur van 3.5 kilometer lang. Ideaal voor een fijne wandeling!

In Zweden komen ook veel grote diersoorten voor. Het land heeft zelfs zijn eigen ‘big five’. Met een beetje geluk kun je deze ‘big five’ tijdens jouw vakantie spotten. in de Zweedse berglandschappen en bossen leeft een grote populatie wilde dieren, waaronder elanden, beren, wolven, lynxen en veelvraten. In het noorden van Zweden is het mogelijk om wolven te spotten, maar deze dieren weten zich erg goed te camoufleren en zijn vaak alleen ’s nachts te zien. Tijdens jouw reis zou het natuurlijk geweldig zijn om het gehuil van een wolf te horen. De Zweedse natuur wordt beschermd door middel van nationale parken en natuurreservaten. Het land ligt hier dan ook vol mee!

In Zweden is echt van alles te doen. Met de schitterende natuur die in Zweden te vinden is, is het natuurlijk een aanrader om hier ook van te genieten. Tijdens jouw vakantie hier kun je de natuur wandelend verkennen door bijvoorbeeld een deel van de Kungsleden te volgen. Dit is een route van meer dan 400 kilometer die helemaal door het Scandinavische berggebied loopt. Naast wandelen kun je de natuur ook op vele andere manieren verkennen. Een van deze manieren is door een hondensledetocht te boeken in de winter. Tijdens een hondensledetocht is er een gids die je zal begeleiden en die je de mooiste plekjes laat zien. Een bezoek aan een husky boerderij is een aanrader ongeacht het seizoen. Ook kun je in Zweden prima vissen, mountainbiken, kanoën en langlaufen!

Bron: Natuurhuisje.nl

Gaat u op Vakantie -> Vergeet dan niet uw Reis Verzekering en deze Checklist meenemen in je koffer

Deel dit bericht:

Plaats een reactie